Posturile de Asistenta Personala (AP) sunt cele încadrate in munca  la domiciliu, plătite la ora, de care ați putea fi interesate dacă vă pricepeți la munca de birou. Totuși există câteva abilitați de care veți avea nevoie pentru a obține un post ca asistentă personala online. Acestea sunt:

Cerința nr.1: Limba

O AP online trebuie sa fie fluentă în engleză, atât scris cat si vorbit. Chiar dacă munca se realizează online, acest lucru presupune competente lingvistice excelente ce vă permit să comunicați corect cu clienții internaționali.

Cerința nr. 2: Introducere Date

Exista mulți oameni ce caută posturi de operator introducere date pe care le pot realiza de la domiciliu in zilele noastre. Deoarece astfel de posturi sunt greu de obținut, având în vedere ca există o foarte mare competiție, aceasta este una dintre multele capacitați pe care trebuie sa le dețineți ca AP online.  Sarcinile de introducere date includ scrierea și introducerea de date în formulare, editarea informațiilor curente, corectarea textelor și actualizarea bazelor de date.

Cerința nr. 3: Comunicare

Fără bune capacitați de comunicare, o AP va reprezenta o slăbiciune și nu o valoare, astfel încât este important sa dețină bune capacitați de comunicare . Acest lucru se datorează faptului că, in calitate de AP veți interacționa constant online cu alte persoane pentru a fixa întâlniri, stabili agende, realiza programări, negocia costurile ofertelor după cum vi se cere și veți transmite mesaje clientului. Deoarece va trebui sa lucrați într-un mediu online, acest lucru înseamnă că abilitățile dumneavoastră de scriere trebuie sa fie excelente, urmând să comunicați prin e-mail sau Skype.

Cerința nr. 4: Dactilografiere si cercetare

O AP trebuie sa dețină abilitați excelente de dactilografiere ținând cont de faptul ca marea majoritate a muncii depinde de acestea. Nu va trebui doar să dactilografiați corect dar veți realiza si cercetare de piață , la cerere. Uneori vi se va cere să realizați transcrieri pe lângă celelalte activități de AP online. Acest lucru înseamnă ca va trebui sa preluați conținutul audio de la clientul dumneavoastră și să -l transcrieți într-un document. În consecință abilitățile de dactilografiere sunt foarte importante.

Cerința nr. 5: Scriere

Ca AP online PA trebuie să dețineți bune capacitați de scriere. Clienții vor avea nevoie de scrierea unei vaste varietăți de proiecte pentru aceștia ( de la scrisori de afaceri la mesaje prin e-mail)  . Asemenea sarcini vor reflecta nu doar profesionalismul dumneavoastră dar și al clientului de asemenea.

Cerința nr. 5: PC                                                              

Deoarece majoritatea muncii prestate de dumneavoastră se va  realiza la calculator, va trebui să dețineți bune abilitați de operare PC, un calculator funcțional si  programe licențiate. De asemenea va trebui sa știți cum să realizați o întreținere de baza a calculatorului și să salvați munca în sistem cloud. Acest lucru este important deoarece dacă vi se va defecta calculatorul , clientul nu va pierde niciodată nimic.

Cerința nr. 6: Organizare

Bune abilitați de organizare sunt de asemenea importante deoarece este posibil să lucrați la mai multe proiecte pentru diferiți clienți in același timp. Va trebui sa fiți organizată pentru a vă asigura că totul decurge în mod corespunzător.

Acestea sunt câteva dintre multele capacitați pe care o asistentă personală trebuie sa le dețină deoarece exista o mare cerere pentru acestea. Dacă ați lucrat ca asistentă administrativă sau secretară in cadrul unui birou in trecut, atunci aveți deja capacitățile necesare pentru a fi o AP online  de succes.

Cerința nr. 7: Confidențialitate

Cea mai bună calitate pe care trebuie să o dețină o AP este discreția totală si capacitatea de a păstra confidențialitatea datelor primite de la clientul dumneavoastră.